ENG New site

Advanced search

[ New messages · Forum rules · Members ]
Page 1 of 11
Forum » SpaceEngine » Troubleshooting and Solutions » Camera Rotation on its own...
Camera Rotation on its own...
PilotnautDate: Friday, 13.02.2015, 03:03 | Message # 1
Observer
Group: Newbies
United Kingdom
Messages: 2
Status: Offline
How do I stop this? I go to explore a planet but the camera keeps rotating around, I've tried the stop rotation buttons and everything.
 
QuontexDate: Friday, 13.02.2015, 07:53 | Message # 2
Explorer
Group: Users
Australia
Messages: 155
Status: Offline
Need more information. How many inputs do you have, When exactly does it happen and is it only in Space Engine. There a few things that come to mind that could cause this, Malware, a sticky key(Not the windows option but an actual sticky key), an alternate input or an option in SE.




 
AerospacefagDate: Friday, 13.02.2015, 14:53 | Message # 3
Pioneer
Group: Users
Russian Federation
Messages: 401
Status: Offline
Most likely you ae using spacecraft mode, which is activated by pressing "2". To return to normal mode, press "1".
Although it is possible to stop camera rotation in this mode by pressing "X" or "keypad_5".
 
PilotnautDate: Friday, 13.02.2015, 16:05 | Message # 4
Observer
Group: Newbies
United Kingdom
Messages: 2
Status: Offline
Thank you for the suggestions, I'm sorry If I posted in the wrong place (I read the rule sections) It wasn't in spacecraft mode, but I think I've found the source of the problem now... I think! (need to test)

Had Keyboard and a Joystick plugged in, might be something to do with the stick hat.
 
QuontexDate: Friday, 13.02.2015, 18:07 | Message # 5
Explorer
Group: Users
Australia
Messages: 155
Status: Offline
Quote Pilotnaut ()
Most likely you ae using spacecraft mode

Forgot about that but it would reset the momentum each restart.

Quote Pilotnaut ()
Had Keyboard and a Joystick plugged in, might be something to do with the stick hat.

Glad to help, I did have a similar situation in KSP when my joystick had crossing wires inside it.





 
CryoStratosDate: Friday, 20.02.2015, 10:35 | Message # 6
Observer
Group: Newbies
Poland
Messages: 5
Status: Offline
Similarly, I had a problem with joystick. This time the program assigned camera rotation to both throttle levers. I had to change that.
 
Forum » SpaceEngine » Troubleshooting and Solutions » Camera Rotation on its own...
Page 1 of 11
Search: