ENG New site

Advanced search

[ New messages · Forum rules · Members ]
Forum » SpaceEngine » Archive » Work progress and public beta test - 0.9.7.4
Work progress and public beta test - 0.9.7.4
AlekDate: Friday, 18.09.2015, 22:38 | Message # 496
Pioneer
Group: Users
United States
Messages: 326
Status: Offline
Here, it should work...
Attachments: 8530875.log(63.7 Kb)





Living among the stars, I find my way. I grow in strength through knowledge of the space I occupy, until I become the ruler of my own interstellar empire of sorts. Though The world was made for the day, I was made for the night, and thus, the universe itself is within my destiny.
 
JackDoleDate: Friday, 18.09.2015, 22:58 | Message # 497
Star Engineer
Group: Local Moderators
Germany
Messages: 1742
Status: Offline
Alek,

I do not have a Nvidia graphics card, but maybe you could update the driver.
Yours is not the latest.





Don't forget to look here.

 
AlekDate: Friday, 18.09.2015, 23:01 | Message # 498
Pioneer
Group: Users
United States
Messages: 326
Status: Offline
I don't know how to do that, sadly...




Living among the stars, I find my way. I grow in strength through knowledge of the space I occupy, until I become the ruler of my own interstellar empire of sorts. Though The world was made for the day, I was made for the night, and thus, the universe itself is within my destiny.
 
DeathStarDate: Friday, 18.09.2015, 23:14 | Message # 499
Pioneer
Group: Users
Croatia
Messages: 515
Status: Offline
It's a well known issue.

Edited by DeathStar - Friday, 18.09.2015, 23:15
 
JackDoleDate: Friday, 18.09.2015, 23:16 | Message # 500
Star Engineer
Group: Local Moderators
Germany
Messages: 1742
Status: Offline
Alek,


This is the Nvidia driver page





Don't forget to look here.

 
AlekDate: Saturday, 19.09.2015, 03:01 | Message # 501
Pioneer
Group: Users
United States
Messages: 326
Status: Offline
JackDole, still too many problems for me to update my drivers right now, but I know someone who'll be able to figure all this out next time they're over, but thanks for the help, I appreciate it.




Living among the stars, I find my way. I grow in strength through knowledge of the space I occupy, until I become the ruler of my own interstellar empire of sorts. Though The world was made for the day, I was made for the night, and thus, the universe itself is within my destiny.
 
Donatelo200Date: Saturday, 19.09.2015, 15:25 | Message # 502
Explorer
Group: Users
United States
Messages: 261
Status: Offline
It looks like two distant stars are eclipsing. It is not a bug, just a limitation of the engine right now because the stars are so far away.




CPU: Intel Core i7-4790K
GPU: Nvidia GTX 1080
SSD: Samsung 850 Evo 250GB
HDD: Toshiba DT01ACA200 2TB
HDD: WD Blue 1TB (2012)
RAM: Unknown 16G-D3-1600-MR 2x8GB
MBD: MSI Z97S SLI Krait Edition (MS-7922)
 
Destructor1701Date: Sunday, 20.09.2015, 02:25 | Message # 503
Pioneer
Group: Users
Ireland
Messages: 533
Status: Offline
Yeah, the new Z-buffer ought to solve that issue, if I understand the cause correctly.




 
the_other_rootsDate: Wednesday, 23.09.2015, 15:45 | Message # 504
Observer
Group: Users
Germany
Messages: 17
Status: Offline
The planet surface missing rectangles issue does also apply for stars, at least when tested with red giants. As soon as you come very close to their surface, some parts are missing and you can see through the star.

Another issue:

When you are close to an object and have selected a space ship approaching the object, the gravitational acceleration should increase on approach. But the displayed indication is not being updated (live), unless you have the engines deployed on at least 1% thrust.
If I am being sucked into a black hole for example, my acceleration should be about 1 c/s^2 in the end, but if I haven't the engines deployed, it still shows the initial acceleration when I'm in the center of the black hole.


Edited by the_other_roots - Wednesday, 23.09.2015, 21:18
 
SpaceEngineerDate: Thursday, 24.09.2015, 21:56 | Message # 505
Author of Space Engine
Group: Administrators
Russian Federation
Messages: 4800
Status: Offline
Fixed star generation bug in a dwarf galaxies:






 
sinsforealDate: Friday, 25.09.2015, 01:39 | Message # 506
Space Pilot
Group: Users
United States
Messages: 129
Status: Offline
SpaceEngineer, What did it look like before?




"Man once looked up at the stars and wondered, Now all we do is look at our hands and hesitate"
 
n0b0dyDate: Friday, 25.09.2015, 07:05 | Message # 507
Explorer
Group: Users
Pirate
Messages: 297
Status: Offline
Quote sinsforeal ()
What did it look like before?


I think (but not sure unsure ) it generated stars in the centre of the galaxy only and then it cutoff abruptly.
 
SpaceEngineerDate: Friday, 25.09.2015, 09:52 | Message # 508
Author of Space Engine
Group: Administrators
Russian Federation
Messages: 4800
Status: Offline
Quote n0b0dy ()
I think (but not sure ) it generated stars in the centre of the galaxy only and then it cutoff abruptly.

Exactly.





 
ZefnolyDate: Friday, 25.09.2015, 10:37 | Message # 509
Space Tourist
Group: Users
Pirate
Messages: 38
Status: Offline
Can't seem to get it working after hitting the "oculus rift" option on display settings. I did not mean to use it but i was changing something and hit it by accident. For some reason it freezed (it has been working earlier) but now i can't use it. I'ts freezing right after loading up...

EDIT: Solved it, just changed the settings file to not use oculus rift and now it's working biggrin





A creature from a planet found far on the other side of Milkyway, found on a planet orbiting a gas giant.


Edited by Zefnoly - Friday, 25.09.2015, 10:41
 
Tangle10Date: Saturday, 26.09.2015, 14:01 | Message # 510
Space Pilot
Group: Users
United States
Messages: 129
Status: Offline
Quote SpaceEngineer ()
star generation bug


Oh hell yes. Does this mean that my tiny spirals might be able to have stars outside of the bulge?

...(also I am panicking because all my stars blacked text blacked out and I'm pretty sure this is just a result of settings failure and mods maybe so I am reinstalling game and it seems like the link is an error link for the beta5)





Tips for finding Earth-Like planets: Look for F, G, or K Class stars. M class habitables will almost always be tidelocked. Oceanias can, of course, also be habitable, they just have tiny amounts of land.

Edited by Tangle10 - Saturday, 26.09.2015, 14:27
 
Forum » SpaceEngine » Archive » Work progress and public beta test - 0.9.7.4
Search: