ENG New site

Advanced search

[ New messages · Forum rules · Members ]
Forum » SpaceEngine » Archive » Work progress and public beta test - 0.9.7.4
Work progress and public beta test - 0.9.7.4
sinsforealDate: Monday, 06.06.2016, 22:00 | Message # 2731
Space Pilot
Group: Users
United States
Messages: 129
Status: Offline
Bubales, no




"Man once looked up at the stars and wondered, Now all we do is look at our hands and hesitate"
 
IdgeliosDate: Monday, 06.06.2016, 22:46 | Message # 2732
Astronaut
Group: Users
United States
Messages: 77
Status: Offline
Speaking of cloud layers, will the changes to jovian clouds apply to terrestrial planets s too? (Especially in regard to cloud layers)
 
a2k0001Date: Tuesday, 07.06.2016, 06:56 | Message # 2733
Observer
Group: Newbies
Pirate
Messages: 1
Status: Offline
Please add OpenVR support.

Here is some example code: https://github.com/ChrisDenham/osgopenvrviewer/tree/master/src - this should be relatively easy to do in any 3D engine.

This game looks amazing in VR. I played countless hours using Google Cardboard. I'm sure it will look amazing on HTC Vive.

Donated $10 into beer fund for OpenVR support.
 
DoctorOfSpaceDate: Tuesday, 07.06.2016, 07:47 | Message # 2734
Galaxy Architect
Group: Global Moderators
Pirate
Messages: 3600
Status: Offline
Quote a2k0001 ()
I'm sure it will look amazing on HTC Vive.


I own a Vive and have discussed this with SpaceEngineer quite a bit. Vive support is coming but later after the release of 0.9.7.4.





Intel Core i7-5820K 4.2GHz 6-Core Processor
G.Skill Ripjaws V Series 32GB (4 x 8GB) DDR4-2400 Memory
EVGA GTX 980 Ti SC 6GB
 
fuubDate: Tuesday, 07.06.2016, 10:28 | Message # 2735
Observer
Group: Newbies
Portugal
Messages: 7
Status: Offline
In this beta the location of addons seem to have changed, and now my ship with cockpit no longer works :(

Does someone knows where is the new location to put ships and textures?
 
JackDoleDate: Tuesday, 07.06.2016, 11:11 | Message # 2736
Star Engineer
Group: Local Moderators
Germany
Messages: 1742
Status: Offline
fuub,
Quote fuub ()
Does someone knows where is the new location to put ships and textures?

Addons belong now in the 'addons' folder.

For spacecrafts is this:
'addons\models\spacecraft'
and
'addons\textures\spacecraft'

Pay attention to the spelling! Previously, the spelling was 'spacecrafts' with an 's' at the end, now it is 'spacecraft' without an 's' at the end!





Don't forget to look here.

 
MixaDate: Tuesday, 07.06.2016, 11:48 | Message # 2737
Space Tourist
Group: Users
Bosnia and Herzegovina
Messages: 37
Status: Offline
I like the look of the new volcanoes (nvm they are isolated). The old ones look like blobs of dirt atached to the terrain:



And I have this bug where the lava (and sometimes even terrain texture) is slightly shifted.

 
fuubDate: Tuesday, 07.06.2016, 13:03 | Message # 2738
Observer
Group: Newbies
Portugal
Messages: 7
Status: Offline
Quote JackDole ()

Addons belong now in the 'addons' folder.

For spacecrafts is this:
'addons\models\spacecraft'
and
'addons\textures\spacecraft'

Pay attention to the spelling! Previously, the spelling was 'spacecrafts' with an 's' at the end, now it is 'spacecraft' without an 's' at the end!


Thanks a lot!

Another thing how do I set that the spaceship is able to do interstellar travel?
 
MosfetDate: Tuesday, 07.06.2016, 15:24 | Message # 2739
World Builder
Group: Users
Italy
Messages: 754
Status: Offline
for that you need to add a parameter in the spaceship .sss file, example:
Code

MainEngines  150
RetroEngines 140
HoverEngines 100
CorrEngines  2
TurnEngines  0.002
WarpBoostLog 12  <---
Warpdrive    true   <---
Aerodynamics false





"Time is illusion. Lunchtime doubly so."
Douglas N. Adams
My mods
Asus x555ub: cpu i5-6200u - ram 4gb - gpu nvidia geforce 940m 2gb vram
 
fuubDate: Tuesday, 07.06.2016, 16:11 | Message # 2740
Observer
Group: Newbies
Portugal
Messages: 7
Status: Offline
Quote Mosfet ()
for that you need to add a parameter in the spaceship .sss file, example:


Aerodinamics should be true if I want atmospheric flight right?
 
MosfetDate: Tuesday, 07.06.2016, 17:16 | Message # 2741
World Builder
Group: Users
Italy
Messages: 754
Status: Offline
uh, yep.




"Time is illusion. Lunchtime doubly so."
Douglas N. Adams
My mods
Asus x555ub: cpu i5-6200u - ram 4gb - gpu nvidia geforce 940m 2gb vram
 
CaptainMaxwellDate: Tuesday, 07.06.2016, 19:34 | Message # 2742
Observer
Group: Newbies
Austria
Messages: 6
Status: Offline
Quote hanvulansia ()
Shouldn't be like this in reality?

More massive worlds should have flatter terrain because of gravity


This is a rough estimate for mountain height on rocky planets, used in astrophysics:

h=(4*pi*R^5*S)/(3*G*M^2) with S being the materials compressive strength (around 5*10^8 Pa). So basically you are right.
 
LeePDate: Wednesday, 08.06.2016, 10:52 | Message # 2743
Observer
Group: Users
United States
Messages: 15
Status: Offline
This may be answered already Sorry, but do you create an extra folder and call it 'addons\models\spacecraft' ?

Or is this folder already in there some were?
 
BambusmanDate: Wednesday, 08.06.2016, 11:22 | Message # 2744
Pioneer
Group: SE team
Germany
Messages: 408
Status: Offline
LeeP,
Quote JackDole ()
Addons belong now in the 'addons' folder.

For spacecrafts is this:
'addons\models\spacecraft'
and
'addons\textures\spacecraft'
 
MosfetDate: Wednesday, 08.06.2016, 12:19 | Message # 2745
World Builder
Group: Users
Italy
Messages: 754
Status: Offline
LeeP, right now installation procedure does not specifically create those folders, so they have to be created manually when in need.




"Time is illusion. Lunchtime doubly so."
Douglas N. Adams
My mods
Asus x555ub: cpu i5-6200u - ram 4gb - gpu nvidia geforce 940m 2gb vram
 
Forum » SpaceEngine » Archive » Work progress and public beta test - 0.9.7.4
Search: