ENG New site

Advanced search

[ New messages · Forum rules · Members ]
Forum » SpaceEngine » Archive » Work progress and public beta test - 0.9.7.4
Work progress and public beta test - 0.9.7.4
OstariskDate: Sunday, 29.05.2016, 23:50 | Message # 2671
Pioneer
Group: Users
Australia
Messages: 451
Status: Offline
Question, are planets with ESI's >1 possible? (like, is it at least possible to make it say that, know what I mean?) I swear I remember seeing a thread where someone found a planet with an ESI of >1





My mods
 
mdennyhDate: Monday, 30.05.2016, 00:38 | Message # 2672
Observer
Group: Newbies
Pirate
Messages: 8
Status: Offline
Quote meegja ()
Here on the latest Nvidia driver now: 368.25 - WHQL. Bad thing: this too has the bug that cloud textures on planets disappear when you come closer. But good thing: this driver is for the Geforce GTX 1080 Founders Edition which I now own (so the driver is not intended for other GTX cards AFAIN)
Normally I buy hardware when it is around 1 year on the market just because it is cheaper then. But now I made an exception and what a beast of a card it is! In games and some 3D applications I use it makes a HUGE difference. In SE 0.9.7.4 it doesn't make a huge difference though. Loading Speed is cranked up, textures are forming and showing much faster.
Oh, and no micro stutter/pause any more, even with Threaded Optimization set to Auto in the Nvidia Control Panel.


Really ??? please take pictures/screenshots of it. the GTX1080 just hit the market in my city today and I want to see what it can really do!
 
pzampellaDate: Monday, 30.05.2016, 18:07 | Message # 2673
Space Pilot
Group: Users
Venezuela
Messages: 115
Status: Offline
Ostarisk, I don't think so, since ESI stands for 'Earth Similarity Index', and in SE not even the Earth has an ESI = 1 (a planet with a ESI higher than 1 would mean that it is more similar to Earth than Earth). However, if we were talking about a planet with caracteristics to allow life, and we give Earth an index of 1, there my be some planets with an index higher than 1.
 
OstariskDate: Monday, 30.05.2016, 22:47 | Message # 2674
Pioneer
Group: Users
Australia
Messages: 451
Status: Offline
Quote pzampella ()
a planet with a ESI higher than 1 would mean that it is more similar to Earth than Earth

Whoops, I created a paradox...






My mods
 
therealprincebowserkoopajDate: Tuesday, 31.05.2016, 00:15 | Message # 2675
Observer
Group: Users
Pirate
Messages: 18
Status: Offline
Quote kham132 ()
Far away Browns Dwarfs are seen through planets.


In the picture.. Are those city lights? Volcanic lights? What are those lights on the dark side of the planet?
 
sinsforealDate: Tuesday, 31.05.2016, 02:31 | Message # 2676
Space Pilot
Group: Users
United States
Messages: 129
Status: Offline
therealprincebowserkoopaj, No I think it is lights from the internal heat of the planet as brown dwarfs generate their own heat




"Man once looked up at the stars and wondered, Now all we do is look at our hands and hesitate"
 
kham132Date: Tuesday, 31.05.2016, 04:41 | Message # 2677
Space Pilot
Group: Users
United States
Messages: 114
Status: Offline
Nope, custom city lights.

vv (shameless plug) vv
http://en.spaceengine.org/forum/17-3370-60615-16-1457150936





"Fancy and inspirational quote."
- Famous Person


Edited by kham132 - Tuesday, 31.05.2016, 04:43
 
Stab74Date: Wednesday, 01.06.2016, 01:44 | Message # 2678
Observer
Group: Newbies
United States
Messages: 4
Status: Offline
Are the planetary textures in the download section still usable with the current build of 0.9.7.4? I just did a before and after with Saturn and Jupiter and they looked exactly the same. Don't get me wrong they looked great but I didn't notice a difference. I noticed the texture folder is now a subfolder of "data" instead of being in the root as before. Would this make a difference?
 
steeljaw354Date: Wednesday, 01.06.2016, 10:05 | Message # 2679
World Builder
Group: Users
Pirate
Messages: 862
Status: Offline
You can only change the look of planets in the editor for surfaces or if you change surface textures in the .sc files
 
Ettore_bilboDate: Wednesday, 01.06.2016, 10:15 | Message # 2680
Space Pilot
Group: Users
Italy
Messages: 93
Status: Offline
I don't know if already reported but there's some problems with the latest update nvidia... RC2 shaders don't work properly.
RC1 instead seems to work well...
With RC2 I also noticed a decrease of fps.

RC2


RC1

Attachments: 9540091.log(62.6 Kb)
 
SpaceEngineerDate: Wednesday, 01.06.2016, 10:24 | Message # 2681
Author of Space Engine
Group: Administrators
Russian Federation
Messages: 4800
Status: Offline
Quote Ettore_bilbo ()
RC2 shaders don't work properly.
RC1 instead seems to work well...

This could be a broken volcanes, flooded out seas. I working on it now.
Or maybe your shader cache was not recreated.

Quote Stab74 ()
Are the planetary textures in the download section still usable with the current build of 0.9.7.4?

Yes, install them as listed on the download page, just keep in mind what "textures" folder are now inside "data". Also, unpack SolarSys.sc from catalog file and double check paths to the textures - some of them was changed. Edit SolarSys.sc and save it.





 
Ettore_bilboDate: Wednesday, 01.06.2016, 10:30 | Message # 2682
Space Pilot
Group: Users
Italy
Messages: 93
Status: Offline
Quote SpaceEngineer ()
This could be a broken volcanes, flooded out seas. I working on it now.
Or maybe your shader cache was not recreated.


This happens with all the terras with life and I deleted cache after nvidia update...
I'm trying now to reinstall nvidia drivers...
 
MosfetDate: Wednesday, 01.06.2016, 12:06 | Message # 2683
World Builder
Group: Users
Italy
Messages: 754
Status: Offline
Last update with Nvidia showed this problem. Using an older driver seemed to solve the problem.




"Time is illusion. Lunchtime doubly so."
Douglas N. Adams
My mods
Asus x555ub: cpu i5-6200u - ram 4gb - gpu nvidia geforce 940m 2gb vram
 
Ettore_bilboDate: Wednesday, 01.06.2016, 12:06 | Message # 2684
Space Pilot
Group: Users
Italy
Messages: 93
Status: Offline
I had to go back to the previous version, with the latest nvidia drivers SE don't work on my machine...
 
SpaceEngineerDate: Wednesday, 01.06.2016, 15:24 | Message # 2685
Author of Space Engine
Group: Administrators
Russian Federation
Messages: 4800
Status: Offline
I see only one problem with the latest drivers so far - these broken volcano. You may disable them in terra shaders, they are bad looking anyway.




 
Forum » SpaceEngine » Archive » Work progress and public beta test - 0.9.7.4
Search: