ENG New site

Advanced search

[ New messages · Forum rules · Members ]
Page 17 of 221«121516171819220221»
Forum » SpaceEngine » Archive » Work progress and public beta test - 0.9.7.4
Work progress and public beta test - 0.9.7.4
SalvoDate: Thursday, 16.07.2015, 19:59 | Message # 241
Star Engineer
Group: Local Moderators
Italy
Messages: 1400
Status: Offline
I knew that you would have changed a bit planets appearance after Pluto's encounter cool

Very nice new features by the way!





The universe is not required to be in perfect harmony with human ambition.

CPU: Intel Core i7 4770 GPU: ASUS Radeon R9 270 RAM: 8 GBs

(still don't know why everyone is doing this...)
 
Natester2013Date: Thursday, 16.07.2015, 22:09 | Message # 242
Space Tourist
Group: Users
United States
Messages: 26
Status: Offline
Not sure if this belongs here, but when I go inside a nebula in 0.9.7.4 (patch 3), my display driver stops working and recovers. I got a new computer (Windows 8.1) and my graphics card (or rather APU) is AMD Radeon HD 8330. Is this an issue with AMD drivers or just on my end?

EDIT: My computer is a Hewlett-Packard 2B18 (CPU 1) that is 1.5 ghz quad core.

EDIT 2: The bug is in 0.9.7.3 too.


Edited by Natester2013 - Thursday, 16.07.2015, 22:35
 
HarbingerDawnDate: Thursday, 16.07.2015, 22:44 | Message # 243
Cosmic Curator
Group: Administrators
United States
Messages: 8717
Status: Offline
I don't have that bug, so it must be just on your end, or at most an AMD thing.




All forum users, please read this!
My SE mods and addons
Phenom II X6 1090T 3.2 GHz, 16 GB DDR3 RAM, GTX 970 3584 MB VRAM
 
DarkenTerraDate: Friday, 17.07.2015, 11:39 | Message # 244
Astronaut
Group: Users
China
Messages: 45
Status: Offline
Quote SpaceEngineer ()
Are you sure? Try to find (or make) the same planet in 0.972 and 0.974. This atmosphere artefact is very sensitive to conditions. Make a terrain 100 meters higher and you will not see any artefacts.


I believe what I've seen in 0972 (In fact, I tried to upload the images here, but I don't know why they can not be displayed on most of the websites cry ), though I'm not sure what effects you had added when you were updating 0.973 or 0.974. But I have a proverb for you: More effects brings more bugs smile so maybe you can try to "aplly" the atmosphere artefact form 0.972 to this version, not just cover it.......

If this method still can‘t solve this problem, I have some other suggestions:

You can set the surface of the water "completely opaque" in the distance that far enough from the player's sight.(So does the deep water area) By the way, This should only be used when the player's sight is outside the atmosphere of a planet(If not, everything goes usual just like the present 0.974).

On the other hand, you can also set the atmospheric effect "completely not displayed"in the terrain areas and the surface of the water that close enough from the player's sight. (Except the skylights ) smile

Well, em, I just know that this kind of methods are very useful in developing some of computer games, and I think they might still working in Space Engine. wink

And.........if it's still not works, well..........I'm not a professional software programmer, you know cry





Who am I ?
 
SpaceEngineerDate: Saturday, 18.07.2015, 20:20 | Message # 245
Author of Space Engine
Group: Administrators
Russian Federation
Messages: 4800
Status: Offline
Banding artefact is fixed by dithering (adding a small noise, animated over rime). Open screenshots in 1:1 resolution and look carefully on the sky.

Before


After

Attachments: 4120575.jpg(80Kb) · 6435197.jpg(175Kb)





 
AerospacefagDate: Saturday, 18.07.2015, 20:24 | Message # 246
Pioneer
Group: Users
Russian Federation
Messages: 401
Status: Offline
SpaceEngineer, applause!

How does this affect work with increased exposure levels (up to 5 at least)? I want to see.

Attachments: 7279415.jpg(103Kb)


Edited by Aerospacefag - Saturday, 18.07.2015, 20:25
 
SolarisDate: Saturday, 18.07.2015, 20:46 | Message # 247
World Builder
Group: Global Moderators
France
Messages: 731
Status: Offline
This is great !! It looks splendid.
 
SolarLinerDate: Saturday, 18.07.2015, 23:05 | Message # 248
Explorer
Group: Users
France
Messages: 267
Status: Offline
Yay to film grain! (let's call it like that heh)




custom landing page to share: http://bit.ly/spaceengine
 
SpaceEngineerDate: Saturday, 18.07.2015, 23:33 | Message # 249
Author of Space Engine
Group: Administrators
Russian Federation
Messages: 4800
Status: Offline
Exposure doesn't matter, because this effect is applied after tome mapping and bloom. Milky way indeed looking much better (especially in dynamics - noise is animated, so even less noticeable):





Galaxy sprites at exposure 32:




Attachments: 9458373.jpg(92Kb) · 3674727.jpg(197Kb) · 7267466.jpg(61Kb) · 5307266.jpg(157Kb)





 
SpaceEngineerDate: Saturday, 18.07.2015, 23:42 | Message # 250
Author of Space Engine
Group: Administrators
Russian Federation
Messages: 4800
Status: Offline
More screenes (sorry jpeg compression makes noise more worse than it is in reaity):




Attachments: 0740212.jpg(79Kb) · 4851147.jpg(181Kb)





 
DeathStarDate: Sunday, 19.07.2015, 00:58 | Message # 251
Pioneer
Group: Users
Croatia
Messages: 515
Status: Offline
Fantastic job! IMO the banding effect was the worst and most noticable on elliptical galaxies. Never actually noticed it on the sky before.
 
HarbingerDawnDate: Sunday, 19.07.2015, 03:12 | Message # 252
Cosmic Curator
Group: Administrators
United States
Messages: 8717
Status: Offline
Quote SpaceEngineer ()
jpeg compression makes noise more worse than it is in reaity

Then use PNG smile





All forum users, please read this!
My SE mods and addons
Phenom II X6 1090T 3.2 GHz, 16 GB DDR3 RAM, GTX 970 3584 MB VRAM
 
AtmoscatDate: Sunday, 19.07.2015, 14:20 | Message # 253
Astronaut
Group: Users
Germany
Messages: 68
Status: Offline
Wow, this is looking great SpaceEngineer! Never thought this banding effect could be fixed.




PC: Intel® Core™2 Duo Processor E8500 @ 3.16GHz, 3.25 GB / 4.00 GB DDR3 RAM, GeForce GTX750Ti 2048 MB VRAM, WinXP Home 32bit / Windows7Pro 64bit
 
isdebeslDate: Sunday, 19.07.2015, 14:53 | Message # 254
Space Pilot
Group: Users
Indonesia
Messages: 87
Status: Offline
Can you plz Update palette for selena?
 
TimeLapsed1Date: Sunday, 19.07.2015, 17:21 | Message # 255
Observer
Group: Newbies
United States
Messages: 1
Status: Offline
Quote
Banding artefact is fixed by dithering (adding a small noise, animated over rime).


Looks so much better now! Thanks for improving the realistic appearance of graduating color/luminosity!!





Budget-PC: Intel Core i3 4130 (2-cores) @ 3.40GHz, 8GB DDR3 @ 665MHz (7-9-8-24), Intel HD Graphics 4400 (on-board video from MB; Gigabyte B85-HD3), Open GL 4.3, Win7 Home Premium 64-bit SP1, Logitech Extreme 3D Pro.
 
Forum » SpaceEngine » Archive » Work progress and public beta test - 0.9.7.4
Page 17 of 221«121516171819220221»
Search: