ENG New site

Advanced search

[ New messages · Forum rules · Members ]
Forum » SpaceEngine » Archive » Work progress and public beta test - 0.9.7.4
Work progress and public beta test - 0.9.7.4
JackDoleDate: Thursday, 18.02.2016, 14:45 | Message # 1606
Star Engineer
Group: Local Moderators
Germany
Messages: 1742
Status: Offline
Quote Destructor1701 ()
There is a default spacecraft in SE called the "Y-wing"

However, these ships are no longer present in SE 0974-RC1. If Mixa uses this version, and has instatlliert correctly, this ship should no longer exist.





Don't forget to look here.

 
VinnyDate: Thursday, 18.02.2016, 17:22 | Message # 1607
Explorer
Group: Users
United States
Messages: 172
Status: Offline
Hi, Spaceengineer!

On the beginning of your post on this thread, I noticed the SE 0.9.7.4 RC1 released date is wrong, it should be 15 February 2016, not 15 February 2015. Thanks!

Cheers,
Vincent
 
HarbingerDawnDate: Thursday, 18.02.2016, 19:18 | Message # 1608
Cosmic Curator
Group: Administrators
United States
Messages: 8717
Status: Offline
Quote JackDole ()
these ships are no longer present in SE 0974-RC1

Incorrect, they are still there.





All forum users, please read this!
My SE mods and addons
Phenom II X6 1090T 3.2 GHz, 16 GB DDR3 RAM, GTX 970 3584 MB VRAM
 
JackDoleDate: Thursday, 18.02.2016, 19:42 | Message # 1609
Star Engineer
Group: Local Moderators
Germany
Messages: 1742
Status: Offline
Quote HarbingerDawn ()
Incorrect, they are still there.

But the ships have to be built first. In the previous version, some ships were already flying around somewhere in the universe. dry





Don't forget to look here.



Edited by JackDole - Thursday, 18.02.2016, 19:42
 
Ettore_bilboDate: Thursday, 18.02.2016, 21:06 | Message # 1610
Space Pilot
Group: Users
Italy
Messages: 93
Status: Offline
great work SpaceEngineer, thanks!

Until now all of terra with multicellular life that I found have an atmosphere composed by ~95% CO2 and ~5% SO2... there's some specific scientific reason for that? it should not be assumed that the presence of complex life could influences a bit more the atmospheric composition?
but the real question is, in this version of space engine you can find something else? and how likely? :-D
 
Tangle10Date: Friday, 19.02.2016, 00:38 | Message # 1611
Space Pilot
Group: Users
United States
Messages: 129
Status: Offline
Ettore_bilbo, I don't think he's implemented life changing oxygen content yet.




Tips for finding Earth-Like planets: Look for F, G, or K Class stars. M class habitables will almost always be tidelocked. Oceanias can, of course, also be habitable, they just have tiny amounts of land.
 
LookAtDatDakkaDate: Friday, 19.02.2016, 01:36 | Message # 1612
Explorer
Group: Users
United States
Messages: 156
Status: Offline
Quote PlutonianEmpire ()
as and Ice giants will lose detail textures when seen from a distance, as if the base cylindrical was missing:

This issue seems difficult to reproduce, as far as I can tell. :/


I think this problem is probably related to graphic issues. Did you update your graphic drivers?





NVIDIA 960 GTX 2048MB

Edited by LookAtDatDakka - Friday, 19.02.2016, 01:36
 
PlutonianEmpireDate: Friday, 19.02.2016, 02:09 | Message # 1613
Pioneer
Group: Users
United States
Messages: 475
Status: Offline
LookAtDatDakka, could be, I'm using intel HD 4400, but My drivers are already the latest, as far as I know. Device manager shows me it is assembly version 10.18.14.4332, dated November 19 of 2015. I googled the hell out of it and that's the latest I got, unless I suck at google fu.




Specs: Dell Inspiron 5547 (Laptop); 8 gigabytes of RAM; Processor: Intel® Core™ i5-4210U CPU @ 1.70GHz (4 CPUs), ~2.4GHz; Operating System: Windows 7 Home Premium 64-bit; Graphics: Intel® HD Graphics 4400 (That's all there is :( )
 
sinsforealDate: Friday, 19.02.2016, 03:18 | Message # 1614
Space Pilot
Group: Users
United States
Messages: 129
Status: Offline
Quote PlutonianEmpire ()
LookAtDatDakka, could be, I'm using intel HD 4400, but My drivers are already the latest, as far as I know. Device manager shows me it is assembly version 10.18.14.4332, dated November 19 of 2015. I googled the hell out of it and that's the latest I got, unless I suck at google fu.


When I used intel hd I would use intel driver update utility to get the newest drivers.





"Man once looked up at the stars and wondered, Now all we do is look at our hands and hesitate"

Edited by sinsforeal - Friday, 19.02.2016, 03:19
 
PlutonianEmpireDate: Friday, 19.02.2016, 03:48 | Message # 1615
Pioneer
Group: Users
United States
Messages: 475
Status: Offline
sinsforeal, I've been trying for months, but it just won't detect new graphics drivers at all, since August. I've had to manually hunt them down since then.




Specs: Dell Inspiron 5547 (Laptop); 8 gigabytes of RAM; Processor: Intel® Core™ i5-4210U CPU @ 1.70GHz (4 CPUs), ~2.4GHz; Operating System: Windows 7 Home Premium 64-bit; Graphics: Intel® HD Graphics 4400 (That's all there is :( )
 
LookAtDatDakkaDate: Friday, 19.02.2016, 04:11 | Message # 1616
Explorer
Group: Users
United States
Messages: 156
Status: Offline
PlutonianEmpire, when I looked for Intel Graphics HD 4400 drivers (4th generation) from Intel Download Center for you, I got a 404 page. sad




NVIDIA 960 GTX 2048MB
 
PlutonianEmpireDate: Friday, 19.02.2016, 04:37 | Message # 1617
Pioneer
Group: Users
United States
Messages: 475
Status: Offline
The i5 is 4th generation?

Edit: I just did a Google search. When I got to the Intel download page for intel hd 4400, it showed me 14 downloads available. Just yesterday it was 15. wacko





Specs: Dell Inspiron 5547 (Laptop); 8 gigabytes of RAM; Processor: Intel® Core™ i5-4210U CPU @ 1.70GHz (4 CPUs), ~2.4GHz; Operating System: Windows 7 Home Premium 64-bit; Graphics: Intel® HD Graphics 4400 (That's all there is :( )

Edited by PlutonianEmpire - Friday, 19.02.2016, 04:40
 
abrasaxDate: Friday, 19.02.2016, 09:05 | Message # 1618
Space Tourist
Group: Users
Serbia
Messages: 33
Status: Offline
Quote SpaceEngineer ()
That's not star glow, but star sprites. They cannot be turned off (otherwise you can't see stars in the galaxy).


So stars are post processing effect? smile Should this glitch be on the issue list?

Also I can confirm the crash while hyperjumping to a star. Planets and galaxies don't crash. It crashes on a laptop and a desktop both with nvidia gpus.
 
Ettore_bilboDate: Friday, 19.02.2016, 09:58 | Message # 1619
Space Pilot
Group: Users
Italy
Messages: 93
Status: Offline
Quote Tangle10 ()
I don't think he's implemented life changing oxygen content yet.


Yes, I think so too.
I just wanted a confirmation.

however, as the surveys in our solar system seem to confirm, the presence of molecular oxygen is not necessarily linked to the presence of life. O2 is on Mars and Callisto in addition to Earth.
Nitrogen also seems strangely absent ...
 
DraconiatorDate: Friday, 19.02.2016, 15:52 | Message # 1620
Observer
Group: Newbies
United States
Messages: 7
Status: Offline
I have an Nvidia GeForce GT610 and it runs 0.9.3 just fine. is this new one going to run better?
 
Forum » SpaceEngine » Archive » Work progress and public beta test - 0.9.7.4
Search: